Het assortiment in brood

Elke dag is er een groot assortiment brood, welke in eigen bakkerij worden gemaakt. Veel soorten zoals meergranen, maar natuurlijk ook het normale grootbrood. Omdat er via de watersport vele nationaliteiten onze provincie bezoeken heeft Bakker Kluft nu ook een aantal buitenlandse broodsoorten in het assortiment opgenomen, waaronder Duits landbrood, Oberlanders, Elzas, Meerkorenbollen, Frans stokbrood en de perfecte croissant!

Desembrood

Desem is al zo oud als de mensheid brood bakt. De desem deed zijn intrede in Egypte in de zeventiende eeuw voor Christus. De ontdekking van het natuurlijk gistingsproces vond bij toeval plaats. Desembereiding is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige bacteriën gisting veroorzaken.

Lees meer

desembrood

De Croissant

Maak kennis met de perfecte croissant. Met echte roomboter gemaakt. Hoewel de croissant oorspronkelijk met een soortgelijk deeg als de brioche werd gebakken, wordt er tegenwoordig een soort 'getoerd' brooddeeg gebruikt. Hierbij ontstaan er dunne laagjes vet tussen dunne laagjes deeg.

Lees meer
croissant

Suikerbrood

Met recht kan Bakker Kluft trots zijn op het assortiment traditionele Friese producten waaronder het Friese suikerbrood. Suikerbrood is brood met meegebakken suiker. De Fryske Sûkerbôle wint het aan populariteit in Friesland.

Lees meer
suikerbrood